Victoria (Julie Andrews) etsii töitä 30-luvun Pariisissa laulajana. Rahat on loppu ja vuokra rästissä viikkoja taaksepäin. Toddy (Robert Preston) puolestaan saa kenkää yökerhon viihdyttäjän hommasta aiheutettuaan liian monta kapakkatappelua. Sattuma vie kaksi epätoivoista yhteen ja syntyy Victor, Pariisin kuumin drag queen kabaree tähti. Victorian näytellessä lavalla naista näyttelevää miestä amerikkalainen gangsteri (James Garner) iskee häneen silmänsä ja alkaa piirittää tätä ristiriitaisista tunteistaan huolimatta.
Victor Victoria on homoelokuvan ehdottomia klassikoita ja syy Julie Andrewsin asemaan homoikonina. Olin hämmästynyt huomatessani että se on kuitenkin tehty vasta 1982 sillä se näyttää vanhemmalta. 1930-luvun Pariisi oli toinen maailma: monet lähteet pitävät ensimmäisen ja toisen maailmansodan välistä aikaa hyvin liberaalina ja suotuisana seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Euroopan pääkaupunkien kukoistavaa alakulttuuria kuvataan useissa kirjoissa ja elokuvissa. Victor Victoriasta välittyy kuitenkin kuva että tuolla liberaalilla elämällä on jyrkät ja ylittämättömät rajat. Sosiaalisesti ja taloudellisesti maailma oli huomattavasti paljon kovempi paikka kuin nyt, mutta kurjuudessa oltiin yhdenvertaisia.
Victor Victoria on vanhaa musikaalikomediaa, jonka juuret näyttämöön eivät ole vielä jääneet erikoistehosteiden jalkoihin ja näyttelemisellä on vahva sija elokuvassa. Vuorosanat ovat vielä hyvin kirjoitettuja ja älykkäällä tavalla hauskoja – eivätkä yhtään kiltimpiä tai pliisumpia kuin nykykomediassa. Vaikkakin nykymittapuulla yltiöromanttinen, Victor Victoria peittoaa monet tuoreemmat komediat mennen tullen. Kouluarvosana 9.
Lisää elokuvasta Wikipediasta.