Kategoriat
Kirja-arviot

Kari Heusala: Rakkautta ja kihelmöintiä

Kari Heusala
Rakkautta ja kihelmöintiä
Jyväskylä, 2005

Rakkautta ja kihelmöintiän on seksologi Kari Heusalan (Naisen seksuaalisuus, Miehen seksuaalisuus) kevyempi teos seksistä ja kaikesta siihen liittyvästä. Kirja ei ole kansitekstin hehkuttama hillitön huumoripläjäys, mutta onnistuu kyllä kirvoittamaan useita hillittyjä hihityksiä.

Rakkautta ja kihelmöintiä kertoo miten kehon seksikkyyttä on eri aikoina arvioitu, miten sukupuolielimistä voidaan päätellä henkilön persoonallisuuden piirteitä, kuinka epäilyttävin keinoin raskautta on ehkäisty ja sukupuolitauteja hoidettu sekä feromoneista, hajusteista ja julkkisten seksuaalisuudesta.  Muutamat luvut – esimerksi Sano se kukkasin, postimerkein tai suudelmin – ovat pohjattoman tylsiä. Toiset, kuten Merkillisiä lakeja ovat urbaanien internet-legendojen painatuksia kirjalliseen muotoon. Parhaimmillaan Heusala on kirjoittaessaan asiaa kevyesti yrittämättä olla hauska. Tästä syystä juuri feromoneja ja tuoksuja koskeva luku on parhaasta päästä.

Rakkautta ja kihelmöintiä on kevyttä hömppää rannalla luettavaksi tai nukahtamisen jouduttamiseen, mutta kummoisia ansioita sille ei voi lukea. Suosittelen kyllä lukemaan kirjan, ei se huono ole, mutta odotuksia ei kannata ladata turhan korkealle. Toisaalta suorastaan odotan, koska saan ensimmäisen sähköpostikiertokirjeen, joka perustuu kirjan toiseen tai kolmanteen lukuun.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *