Kategoriat
Elokuva-arviot

Rakkautta ja ihmisraunioita (Denys Arcand, 1993)

David (Thomas Gibson) asuu yhdessä entisen tyttöystävänsä Candyn (Ruth Marshall) kanssa. Candy kirjoittaa haisevia kirja-arvioita ja David kuluttaa välivaihetta näyttelijän urassaan tarjoilijana. Molempia piinaa sen oikean kaipuu. Candy etsii sitä oikeaa miehistä, mutta on valmis katsomaan sen toisenkin vaihtoehdon läpi. Davidin ympärillä pyörii häneen ihastuneita ystäviä, mutta ei sitä oikeaa.

Brad Fraser on kirjoittanut käsikirjoitukseen uskomattoman kokoelman ihmisiä. Davidiin ihastunut teinityökaveri, dominana itsensä elättävä naisystävä ja seksuaalisesti turhautunut virkauraa tekevä ystävä muodostavat kollaasin rungon. Elokuvan sävy on tumma ja sen kulkua sävyttävät uutiset kaupungissa riehusta murhaavasta raiskaajasta.

Rakkautta ja ihmisrauniota (Love and human remains) elokuvasta on vaikea olla mitään mieltä. Se on väsynyt ja täynnä onnettomia ihmisiä. Se on IMDB tietojen mukaan muokattu myös näytelmäksi ja sellaisena se voisikin toimia paremmin. Näyttämöllä se voisi saada intiimimmässä tilassa enemmän tehoa. Kouluarvosana 6.

Lisää elokuvasta Internet Movie Databasesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *