Kategoriat
Parvekeviljely

Vihdoinkin kesä!

Kuva lasiteltulta parvekkeelta. Taaimmaisena riippuhylly täynnä erivärisiä kesäkukkia, vasemmassa takanurkassa suuri anopinkieli, sen edessä parveketuoli kukkakuosisella pehmusteella ja pöytä. Takana keskellä papinkaura , oikeassa laidassa korkeita tomaattin taimia ikkunan edessä.
Lämpökin saapui ja kesä on parhaimmillaan. Ilma tuoksuu ja vihreä on parhaassa sävyssään. Lämpö toi mukanaan halun laittaa parveke lopulliseen kesäkuntoonsa ja kesäkukat saapuivat hyllyyn. Tämän kesän sateenkaari on supistettu ja erotettu omiin ruukkuihinsa hoidon helpottamiseksi. Huonekasvit saivat myös häädön partsille ja lisääntyivät yhdellä kun siskoni jakoi osan papinkaurastaan minulle.
tuoksunätkelmä eli hajuherne eli tuoksuherne kiipeämässä verkkoon parvekelaatikosta
Tuoksunätkelmäkin innostui lämmöstä ja alkoi tukevoitua ja nousta verkkoon. Kovasti sitä piti aluksi siinä opettaa mutta nyt kiipeäminen sujuu jo itsestään. Hyvä niin sillä yläpuolisella hyllyllä kasvaa kovaa vauhtia isoköynnöskrassi.
kukoistava nuori timjami isossa saviruukussa
Timjami on päässyt komeaan vaiheeseen ja olen siitä jo pikku hippuja ruokaan käyttänyt. Kevään ensimmäiset latvasilmut ovat lähes pippurisen terävän makuisia.
luumutomaatin kukka lähikuvassa
Luumutomaatti ehti ensimmäisenä kukkaan vaikka kirsikkatomaattikin puskee jo kukkavanoja.
niin sanottu varas tomaatin oksahangassa
Kukkavanojen lisäksi tomaatit puskevat varkaita niin että ne on tarkastettava monta kertaa viikossa. Parissa päivässä sentin mittainen tynkä kasvaa tuuman mittaiseksi. Latvan lähellä on usein vaikea hahmottaa mikä näistä on se jolla on oikeus jäädä henkiin ja kirsikkatomaatti näyttääkin luovan hassuja silmukoita kun ilmeisesti nämä varkaat sulautuvat takaisin päärunkoon.
Riippuhylly parvekkeella. Ylimmällä hyllyllä kaksi purppuraista värinokkosta ja minttu. Keskimmäisellä hylyllä Pinkki ja punainen kesäleimu yhdessä ruukussa, oranssi ja keltainen orvokki toisessa, sininen lobelia ja violetti petunia. Alimmalla hyllyllä isoköynnöskrassin taimia parvekelaatikossa.
Toinen viimehetken tulokkaista parvekkeelle oikealla ylähyllyllä: minttu ystävieni saarimökiltä. Kesän sateenkaarihyllyllä keskellä pinkki ja punainen kesäleimu (uusi tuttavuus), oranssi ja keltainen orvokki. sinisenä lobelia ja violettina petunia. Vihreää joka ruukussa. Alimman hyllyn isoköynnöskrassi alkaa päästä kasvuvauhtiin. Toivottavasti se ei tukehduta kaikkea alapuolellaan kesän mittaan.
Timjami, tähtisilmä, pienen pieni basilika ja pieni korianteri parvekepöydällä.
Kesäkukkien mukaan oli pakko ostaa tähtisilmä kun se oli niin kauniin värinen. Hyllyyn se ei mahtunut joten pöydälle yrttien kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.