Kategoriat

Palaute yhdistyskoulutuksista

Olen vuodesta 2003 alkaen kouluttanut Kuopion farmasian opiskelijajärjestöjen aktiiveja yhdistystoiminnasta. Vuoden 2009 koulutuksen ennakkotehtävät ja esitys:

Farmasian opiskelijoiden yhdistyskoulutuspäivän ennakkotehtävät 2009

Farmasian opiskelijoiden yhdistyskoulutuspäivän esitys 2009

Ja tässä koulutuksesta saamani palaute yhdistysten puheenjohtajien koostamana (lainausmerkeissä yhden henkilön palaute):

”Mielestäni koulutus oli kokonaisuudessaan hyvä. On tärkeää saada informaatiota siitä, miten kokonaisuus toimii ja siinä tämä koulutus saavutti kyllä tavoitteensa. Ehkä kirjanpitojuttuja oli liikaa, koska niistä ei juuri mitään ymmärtäny. Kuitenkaan niitäkään ei pidä jättää pois. ennakkotehtävä oli omalta osaltani ainakin mielenkiintoinen (käsitteli pöytäkirjoja), sillä siinä sai tutustua aiemmin tapahtuneisiin asioihin ja lukemalla niitä todella huomasi erilaisia seikkoja pöytäkirjoista.”

”Hyvä koulutus taas, aikataulutus sujui paremmin kuin viime vuonna. Ennakkotehtävä (pöytäkirjoihin tutustuminen) oli hyödyllinen. Talousasioita voisi jättää vähemmälle, koska asiaan perehtymättömät ei siitä saa irti oikein mitään.”

”Koulutus oli hyödyllinen ja mielekäs, vaikka olen jo yhden kauden verran hallitushommissa ollut. Uudelle sihteerille tuli mukavasti lisäinfoa varsinkin hyvän pöytäkirjan kirjoittamisesta. Ennakkotehtävät tukivat oppimista erityisesti juuri pöytäkirja-asiassa. Aikatauluun olen myös tyytyväinen. Kouluttajana Tero on kyllä oikea ihminen tähän tarkoitukseen: paljon tietoa
tuntuu löytyvän oman yhdistysaktiivikokemuksen kautta, ja myös lakipuoli näyttää olevan tuttua.”

”Koulutuksen aikataulutus toimi tänä vuonna paljon paremmin kuin aiempana vuonna. Ennakkotehtävä ei ollut aivan niin työläs kuin ohjeistuksessa annettiin ymmärtää, mutta parempi niin päin. Vasikka koulutuksessa on ollut aiemminkin mukana, ja yhdistyskokemusta on muutaman vuoden verran, silti oppii aina jotain uutta. Talousasioihin voisi perehtyä joko enemmän tai ei ollenkaan, koska tällä tavoin asiasta saa aika vähän irti. Tosin viime vuoden koulutuksesta jäi ilmeisesti jotain päähän, koska nyt asia ei ollut enää aivan niin hepreaa. Ennakkotehtäväksi voisi laittaa jonkin taloustiedon peruskurssin ;)”

”Hienosti meni kokonaisuudessaan. Huomas että herätti aiheet paljon keskustelua ja silti kaikki tuntu pysyvän kasassa kun oli niin loistava puheenjohtaja ja kouluttaja (siis Tero). Heti keskeytti kun alettiin harhautua aiheesta ja upeella tavalla keräs kasaan ajatukset aivoriihellä. Itelleni ei ois tullu mieleenkään vaikka keinot tiedänkin. Tietämys asioista Terolla helvetin kattava. Ei pelkästään Fortiksen asioista vaan kaikesta aiheeseen vähänkään liittyvästä. Upeeta kun joku jaksaa tulla vapaaehtosesti tollasta pitämään.
Ennakkotehtävät hyviä, omaa laiskuutta kun ei tee. Kuitenkin puolustelen hieman kiireilläni tehtävien laajuutta ja motivaatiota tekemiseen.
Koulutus aika iso pakkaus, onneksi taukoja välissä.
Koulutus herätti paljon ideoita ja kehittämisehdotuksia. Positiivista aina!
Toivottavasti jatkossa sama tilaisuus!”

”Perskuta,
melkeen unohdin tämän, mutta tässäpä tätä palautetta nytten:
Eli yleisesti ottaen hyvä ja etenki mielenkiintonen koulutus. Vuosi sitten oli jo hyvä, mutta nyt vielä parempi (kuten tais tero itekin sanoa). Siinä alussa on hyvä se yleisten asioiden, kuten hallituksen tehtävien, oikeuksien, vastuun ym., kertaaminen, mutta jos vaan pystyy niin sitä vois vieläki ehkä tiivistää niin jää aikaa sitten muulle ns. uudelle asialle. Ja se on todella hyvä, että vuosittain tuo teema vähän vaihtuu eri asioihin, koska järjestötoimintaan liittyvää juttua on NIIN paljon, ettei sitä vajaassa päivässä tosiaan läpi käydä. Sori, mutta mä en mitenkään hirveesti löydä kehitettävää. Jos nyt hakemalla haetaan niin se, että mehän keksittiin paljonkin asioita mitä pitäis kehittää, mutta mahdollisesti vois yrittää keksiä aina vuosittain muutaman (2-4) ja miettiä sitten niistä enemmän vielä, että mitäs miten? Silleesti.”

”Tämmöistä palautetta yhdistyskoulutuksesta:
-aamupäivä oli mielenkiintoinen ja oli hyvä, että materiaali tuli etukäteen
-SFaO:n kannalta loppupäivä ei ollut niin oleellinen, keskityttiin siis lähinnä
fortikseen
-talousjuttuja ei olisi tarvinnut käydä niin tarkaan läpi, jotkut käydyistä
asioista ei tule edes taloudenhoitajalle eteen…
-kaikenkaikkiaan hyödyllinen päivä joka tapauksessa”

”Oikein hyödyllinen koulutus, joka ottaa hyvin huomioon sekä vähän kokeneemmat että aloittelevatkin yhdistystoimijat. Kyllä sitä ainakin itse huomasi, ettei mistään voi ainakaan liikaa tietää  Ennakkotehtävä on oikein hyvä, sillä se kannusti oma-aloitteisuuteen ja sivussa tuli tutustuttua muiden yhdistysten henkilöihin. Ne eivät mielestäni olleet myöskään liian työläitä ja olivat sijoitettu hyvin aamupäivän ohjelmaan, jonka aikataulutuskin oli tänä vuonna oikein onnistunut. Iltapäivän ohjelman aikana Tero sai meissä aikaan hyvää keskustelua ja tajusimme melkein itse paljon kehittämistä vaativia asioita. En väkisin ala kehitettävää keksimään, kun ei nyt mieleeni mitään erityistä tule. Todella hyvin onnistunut tilaisuus!”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *