Kategoriat

Farmaseuttinen osaaminen

Olen koulutukseltani farmaseutti ja minulla on laillistus toimia ammatissa. Lisäksi minulla on proviisorin opinnot kesken. Proviisoriopinnoissani olen suuntautunut sosiaalifarmasiaan, joka tarkastelee lääkkeitä yhteiskunnallisesta näkökulmasta. Sosiaalifarmasian pääaineopinnot ovat antaneet minulle vahvat valmiudet arvioida tutkimusta kriittisesti ja hallitsen terveystaloustieteen perusteet ja sovellutuksia lääkealaan.

Työkokemukseni farmasian alalta keskittyy sairaalafarmasiaan. Vahvinta osaamisen on lääkkeenvalmistuksessa jota olen tehnyt sekä ns. galeenisessa valmistuksessa että aseptisessa ja solusalpaajavalmistuksessa. Olen läpäissyt aseptisen työskentelyn testauksen useita kertoja ja opettanut lääkkeenvalmistusta farmasian opiskelijoiden pienryhmälle. Laatujärjestelmien sovellutukset sairaala-apteekkitoimintaan ovat minulle tuttuja ja osaan laatia niihin liittyviä ohjeita. Lääketilausten käsittelystä ja toimittamisesta minulla on vahva rutiini edesmennyttä Sampo-järjestelmää käyttäen. Olen myös jalostanut Sampon tuottamaan tilastotietoa osastokohtaisiksi tiivistelmäraporteiksi Exceliä käyttäen. Sairaala-apteekkien valvontaa liittyvät tehtävät (inventaariot, kirjanpidot huumausaineista ja alkoholista, tutkimuslääkkeiden käsittely, osastojen toiminnan valvonta) ovat myös tuttuja.

Kokemukseni työskentelystä apteekissa on äärimmäisen rajoittunutta, eikä minulla on sen paremmin valmiuksia kuin mielenkiintoa työskennellä apteekin farmaseuttisissa tehtävissä. Asiakaspalvelutehtävissä minulla on vahva kokemus ja osaaminen mutta tunnistan itsessäsi selvän tarpeen monipuolisempiin tehtäviin: asiakaspalvelutyötä pitempään tehdessäni palveluni laatu heikkenee, mutta tehdessäni sitä satunnaisesti vähemmistöosana muita tehtäviä olen siinä hyvä. Myyntityötä en voi sietää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *