Kategoriat
Parvekeviljely

Parvekeviljelykausi 2022 alkuun

Muutettuani nykyiseen asuntooni huomasin ensimmäisenä kesänä että parvekkeeni sopii lasitettuna ja länsiaurinkoisena varsin hyvin parvekeviljelyyn. Lämpökäsitelty terassilaudoitus, köysiriippuhylly ja parikymmentä toinen toistaan suurempaa altakasteluruukkua ja parvekelaatikkoa on kaikki mitä tarvitsen elpyäkseni talvesta kevätauringossa.

Vuoden 2022 siemenpaketti saapui toissapäivänä ja tulevaisuuden suunnitelmien varmistuttua jatkuvan Kuopiossa pistin kädet multaan ja laitoin ensimmäiset kasvit itämään. Kolmena edellisenä kesänä erittäin hyviksi osoittautuneet ”Gardeners delight” -kirsikkatomaatit saivat rinnalleen uutena luumutomaatteja.

Vanhempani viljelevät mm. purjoa ja avomaankurkkua talonsa puutarhassa ja viimevuotinen hyvä kokemus jälkimmäisten taimettamisesta rohkaisi yrittämään myös purjon taimettamista.

Yrteistä ensimmäisenä multaan pääsi timjami. Se iti viime vuonna huonosti ja vaikka timjami kestääkin kuivumista, vanha muovinen narsissiruukku oli varmaan sille liian vähämultainen. Nyt se pääsi syvempään saviruukkuun.

Kevään vaalikampanjan aikana ehdokkaan minulle lahjoittamat tuoksuherneen siemenet menivät kahvikuppiin likoamaan ja pääsevät vasta huomenna multaan. Tästä kasvista ei ole aiempaa kokemusta.

Viime vuoden kokemus osoitti että turpeinen istutus- ja taimimulta on ihan parasta ainakin tomaattien taimettamiseen mutta lopulliseen kasvuruukkuun tarvitaan jotain väkevämpää tavaraa. Nyt sit odotetaan jännällä miten hyvin mullasta nousee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.