Kategoriat
Parvekeviljely

Päivä yhdeksän, kaikki pinnassa

Runsaasti timjamin sirkkalehtitaimia läheltä kuvattuna saviruukun pinnassa.
Timjami on hyvässä vauhdissa jo.

Viime vuonna huonosti itänyt timjami yllätti ja iti nopeasti ja runsaasti. Kaksi päivää (!) istutuksen jälkeen parikymmentä vihreää neulaa pisti mullasta.

Pieniä idätysruukkuja joista osasta pistää tomaatin sirkkalehtitaimia mullasta.
Tomaatin siemenet itivät epätasaisesti.

Tomaatti iti paljon huonommin kuin viime vuonna. 12:sta ruukusta vain seitsemään on noussut taimi, pariin kaksikin. Itäminen on ollut hyvin eriaikaista ja pitänee vielä odotella ensi viikkoon ennen kuin tökkää tyhjiin ruukkuihin uudet siemenet. Itse tarvitsen vain kaksi kirsikkatomaatin tainta ja luumutomaatin taimen, loput menevät vanhemmilleni ja siskolleni.

Juuri pintaan nousseita rairuohomaisia purjon taimia mullan pinnassa silmukalla.
Pienen pienet purjon taimet ovat hassusti silmukalla mullan pinnassa.

Purjon siemenet itivät varsin hyvin, 14 pientä silmukkaa on noussut mullan pintaan. Rairuohomaiset ohuet idut ovat hassusti silmukalla mullan pinnassa. Näillä on pitkä matka ulos maahan istutettaviksi taimiksi.

Yksittäinen tuoksuherneen itu tai taimi mullan pinnassa hyvin lähetlä kuvattuna. Edes sirkkalehdet eivät ole vielä auenneet.
Yksinäinen tuoksuherneen taimi mullan pinnassa.

Tuoksuherne on päivän muita myöhemmin kylvetty ja itänyt kaikkein huonoiten. Ainoastaan yksi vihreä piippa on noussut mullan pintaan, sekin vasta seitsemäntenä päivänä kylvämisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.