Kategoriat
Parvekeviljely

Liian kylmä kevät

Langanohuita tuoksuherneen taimia nousemassa parvekelaatikosta itsekudottuun tukiverkkoon.
Kaksi tuoksuherneen tainta paleltui jopa lasitetulla parvekkeella vielä toukokuussa. On tämä säädyttömän kylmä kevät! Tässä vaiheessa jäljelle jääneet ovat jo löytäneet verkon eikä niitä tarvitse opettaa siihen mutta ei tämä rehu minua tässä vaiheessa vakuuta. Mun kesäkukkien siemenestä kasvattamiseni ei ole kovin onnistuneita.
Isoköynnöskrassin taimia parvekelaatikossa ikkunalla.
Isoköynnöskrassi iti hyvin ja kasvaa nopeasti. Nyt uskalsin senkin jo köysihyllyyn parvekkeelle siirtää, jospa kylmät yöt nyt viimein olisivat historiaa tälle kesälle.

Tomaatin taimet ovat edelleen noin 50-senttisiä koska en ole niitä saanut luovutettua eteenpäin tai siirrettyä lopullisiin ruukkuihinsa. Myös purjontaimet alkavat olla siinä mitassa että ne pitäisi istuttaa lopulliselle kasvupaikalleen. Sitä odotellessa typistän kärjet varmaan vielä kerran taimien tukevoittamiseksi. Ensi viikon alussa nämä ja kurkun taimet toivottavasti pääsevät kotiin. Käärmekurkun taimet ovat kasvattaneet ensimmäisen oikean lehtiparin ja avomaankurkuista ensimmäiset aloittelevat sitä. Yhtä vaille kaikki siemenet itivät lopulta ja taimia on 5+17 keittiön ikkunalla.

Pienen pieniä basilikan taimia nousee kukkaruukun vermikuliitilla peitetystä pinnasta.
Basilikan kanssa meinasi loppua usko, kesti kolme viikkoa ennen kuin se iti. En ole aivan vakuuttunut tästä neuvosta peittää kylvös vermikuliitilla. Myös hiukan myöhemmin kylvetyistä korianterin siemenistä pari on itänyt mutta se antaa vielä odottaa itseään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.